Een initiatief van NAH Zorg

Traffic Informers is een initiatief van NAH Zorg. De ideële stichting NAH Zorg biedt sinds 2000 specifieke zorg en belangenbehartiging aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Direct een praktijkles aanvragen?

Neem contact met ons op

U helpt toch ook mee aan een veiliger verkeer?

Kenniscentrum

NAH Zorg heeft zich ontwikkeld tot een kenniscentrum over de omgang met NAH. Ze ontwikkelde een systeem van professionele nazorgcoaches die cliënten met NAH ondersteunen bij het zelfstandig functioneren in de samenleving.

Ongevallen in het verkeer zijn vaak de oorzaak van niet-aangeboren hersenletsel. NAH Zorg vindt daarom dat zij een taak heeft in de preventie van verkeersongelukken.

Persoonlijke coach

Het vertellen over hun ervaringen is voor de verkeersslachtoffers met NAH een onderdeel van hun re-integratie. Het helpt bij het terugvinden van een waardevolle plek in de samenleving, het rehabilitatieproces. Traffic Informers krijgen een specifieke training, zodat ze op verantwoorde wijze hun presentatie kunnen geven.

Voorwaarde is wel dat er een goede begeleiding is. Een persoonlijke coach van NAH Zorg is hiervoor verantwoordelijk. De Traffic Informer en de coach werken nauw samen. Ze nemen de les vooraf zorgvuldig door. Wanneer het nodig is, zorgt de coach tijdens de les voor ondersteuning en het op gang komen van interactie tussen de Traffic Informer en de leerlingen.

NAH Zorg komt op voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), vaak veroorzaakt door verkeersongevallen. Daarom zet NAH Zorg zich in voor veiliger verkeer. Ik vind het heel knap dat
iemand dit verhaal zo kan
vertellen. Dapper. Respect!
Herman Bakker (leerling)

Traffic informers

wordt mogelijk gemaakt door:

ROF Stichting Bevordering Verkeerseducatie